
Niin ja kerkesinhän mä viimein lukemaan viimesimmän FIT-lehden (4/2012). Vatsan kiinteytysvinkkien lisäksi vinkkejä oli erilaisten vammojen ehkäsyyn. Eli polvivammojen ehkäisyyn pepputreeniä ja kyykkyjä kuminauhojen kanssa. Nilkoille ja jalkapohjille tasapainotreeniä laudalla tai paljain jaloin, selkähän tunnetusti kaipaa keskivartalotreeniä sekä hyvät venytykset jaloille myös. Löytyi myös neuvoja spagaatin harjoitteluun. Sen taidan kyllä jättää välistä, ei mun liikkuvuudella kannata ruveta moisesta haaveilemaan. Eikä kyllä taida olla tarvettakaan.
Kaikkein mielenkiintosinta oli juttu hiestä. Aina oppii jotain uutta. Hikoilun myötä aineenvaihdunta vilkastuu ja kehosta poistuu myrkyllisiä metalleja ja epäpuhtauksia. Hiki pitää myös ihon puhtaana, mikä kuulostaa aika erikoiselta. Säännöllinen hikoilu myös vahvista puolustuskykyä. Perustuu siihen, että kehon lämpotilan noustessa valkosolujen määrä lisääntyy. Kuulostaa uskomattomalta, mutta kai se on uskottava. Tämä vois selittää sen, että liikkuvat ihmiset sairastaa vähemmän flunssia. Myös jumitukset ja kolotukset helpottaa, kun keho lämpenee hikoilun myötä. Ja lievittääpä hikoilu myös ahdistusta, masennusta ja stressiäkin. Eli tuon jutun mukaan hikoilu eli liikunta auttaa aika moneen asiaan. Tämä voi selittää taas kerran liikunnan monet hyvät asiat, ei siis pelkkä liikunta, vaan hikoilu!
Oon kyllä itekin huomannu, että tarvin kunnon juoksulenkin tai rankemman treenin, että olo pysyy hyvänä. Pelkkä kävely ei vie huonoa olo tai masennusta pois. Eilen ihmettelin sitä, että aamulla hiihtolenkillä jalat ja kädet oli ihan poikki, mutta iltapäivällä jaksoin mennä bodycombatissa ihan täysillä. Selittyyköhän sekin hikoilun jumista helpottavaan vaikutukseen:) Mutta oli kyllä ihana käydä yli puolen vuoden tauon jälkeen jonkun toisen vetemällä tunnilla. Jospa kesällä sitte lisää! Ja ihanan kevyeltä tuntu verrattuna aikasempaan. Myös hiihdossa huomaa, että keskisyke on tippunu melkeen 20 pykälää viime vuodesta.Se on paljo se, kunto kohoaa silmissä, kun on keventäny ja monipuolistanut omaa treeniä.
FIT:n tietoa on myös se, että stressaajan kroppa imee kilot herkemmin itseensä. Välttäkää siis stressiä! Stressihormonit sotkee ruokahalua, saa himoitsemaan energia- ja sokeripitoisia ruokia ja tehostaa energian varastoitumista. Karua, että tuokin vaikuttaa. Mutta selittää sen, miksi kiireisenä aikana haluttaa herkkuja... Mutta nyt höpinä saa riittää. Lisäänpä tähän vielä oman kuvani, ihan ammattikuvaajan ottajana, kiitokset Piialle Studio J.Ollillalaan hienoista kuvista! Ilmeisesti minustakin ammattilainen saa inhimillisen kuvan otettua, kun ottaa tarpeeksi kuvia:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti