Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Olympian reissulla

 Toissa viikonloppuna suunnattiin auton nokka kohti Olympiaa, Washingtonin osavaltion hallinnollista pääkaupunkia. Matkaa ei ollu kun reilu sata kilsaa, joten uskallettiin vielä lähtee reissuun pariksi yöksi. Tavarat heitettiin hotellille Lacey nimisessä kaupungissa n. 10 kilometrin päässä Olympiasta ja lähettiin nauttimaan sateettomasta ja jopa aurinkoisesta päivästä Olympiassa.
 Ajeltiin järven rannalle parkkiin ja siellä syötiin eväät ja lähettiin kävelemään rantaa pitkin kohti hallinnollisia päärakennuksia mäen päällä. Järvessä oli kyltit, jossa kiellettiin veteen meneminen, kun järven oli vallanneet etanat ja niitten ei haluttu leviävän mihinkään. Erikoista.

Nyppylältä oli komeet maisemat ja hienoja rakennuksia. Tuota marmorista hienoa päärakennusta päästiin ihailemaan sisältäkäsinkin.


 Kävellen jatkettiin matkaa hienon puiston ja erilaisten patsaitten kautta keskustaa kohti.

Keskustassa napattiin eurooppalaisesta leipomosta leivonnainen mukaan ja käytiin syömässä se tuon hienon linnamallisen rakennuksen pihalla.

 Kävelyä jatkettiin Olympian keskustassa. Vähä erikoinen paikka tämäkin, pieni tietenki, kun ei asukkaita tässä kaupungissa ole kuin reilu 40 000 mutta jänniä putiikkeja täältäkin löyty. Sitte ajeltiin takas hotellille ja oliki ruoka-aika! Suunnattiin Ram ravintolaan, herkullista salaattia, vohveliperunoita ja mac& cheese eli perus amerikkalaista makaronia.
 Seuraavana päivänä ajeltiin herkullisen hotelliaamiaisen jäkeen ajeltiin Aberdeen nimiseen kaupunkiin katteleen Nirvanan Kurt Cobainin maisemia. Rähjäsestä kaupungista löyty pieni muistomerkki ja Cobainin kotitalo. Löytypä sieltä tuommonen Olympic stadionkin :) Kotimatkalla pysähdyttiin Karjala kadulla.


 Sade lakkasi paluumatkalla, joten pysähdytiin ihailemaan vielä Olympiassa Tumwater fall parkissa. Hienoja nuo pienet putoukset, paljo vettä oli liikkeellä. Pieni kierros käveltiin tuolla putouksella ennen paluuta hotellille. Tällä kertaa ruokapaikaksi valikoitu hotellin vieressä oleva Casinoravintola. Ihan kohtuullista ruokaa oli sielläkin, pizzaa ja leipää tällä kertaa.

Seuraavana aamuna oliki aika lähtee kotimatkalle. Matka oli lyhyt, joten ajeltiin Nisqually Intiaani reservaatin kautta. Ei siellä kyllä mitään intiaaneihin viittaavaa näkyny. Hotellissa tosin nähtiin ihan oikeita intiaaneja. Sitte piipahdettiin vielä Puyallup nimisessä pikkukaupungissa. Hieno kirjasto ja puisto ja tämä kuvassa näkyvä vanha kartano näky pienellä kaupunkikierroksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti