Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusjuhlia ja reissu Palomar Mountainille

 Perjantaina oltiin juhlistamassa Juhannusta Suomitalolla. 100 ihmistä oli kokoontunu syömään Suomiherkkuja. Alkuruuaksi oli monenlaisia erilaisia sillejä, salaattia, juustoa, punajuurta, suolakurkkua, ruisleipää ja näkkäriä. Pääruokana parsaa ja lohta ja jälkiruuaksi suklaa-vadelma kakkua. Herkullista evästä oli! Taas tuli tutustuttua muutamaan uuteen ihmiseenkin, kun pöydässä oli outoja ihmisiä. Kolmisen tuntia istuskeltiin ja sitte tultiin kotiin neitin luo. Neitille annettiin osa ruuasta ennen lähtöä ja osa kotiin tulon jälkeen, mutta joko rytmitys ei neitille passannu tai sitte oli ootellu liian innokkaasti illan ku yöllä piti neitiä sitte käyttää ulkona. Pitäis vissiin vähä useemmin olla pois kotoa iltasella, että neitiki tottuis...




 Lauantaina lähettiin sitte puolenpäivän ajelemaan Palomar Mountainille. Escondidon läpi ajeltiin n. tunnin ajan hienoja maisemia hedelmäpuiden ja puutarhojen keskellä. Loppumatka oli jyrkkää mutkasta nousua, vähän niin ku big bearille, mutta kasvillisuus on vähä erilaista. Tosi paljo tuli ja meni moottoripyöräilijöitä ja oli siellä joku moottoripyörä joutunu kolariinki, tai kaatunu. Hulluna siellä osa porukkaa ajoki.

Auto jätettiin Observatorion leirintäalueen lähelle, josta lähti reilun kolmen kilometrin mittanen polku observatoriolle. Vaihtelevat maisemat oli reitin varrella, havupuita, lehtipuita, pensaita, kukkia ja vaikka mitä. Neiti nautti peumaamisesta mutta äkkiä sille tuli kuuma, kun lämmintä oli kuitenki melkeen 30. Puitten alla leväheltiin ja hörpittiin vettä moneen oteeseen. Joku polulla kulkija oli nähny polulla kalkkaronki ja palannu sitte takas kun ei ollu halunnu pelotella sitä pois, mutta ei se onneks näkyny enää ku me kulettiin. Toiset kulkiat oli nähny edellisenä päivänä eri reitilla puuman.


 Huipulla ootti observatorio. Siellä oli iso Hale teleskooppi, viiden metrin levyisellä peilillä eli tosi iso. Iltasella sielä ois päässy kattelemaan tähtiäki, mutta ei me jääty oottelemaan sitä. Nähtävästi leirintäalueella oli joku tähtien ystävien kokoontuminen, ku leirintäalueella oli paljo ihmisiä omien kaukoputkien kanssa.

Sitte palattiin takas autolle samaa polkua pitkin ja evästeltiin mukana ollu kanasalaatti ennen kotiin ajelua. Kotimatkalla tultiin samaa reittiä takas ja koukattiin vielä jätskit jälkkäriksi.

Tänään uusi päivä, mutta päivän kuviot vielä auki. Käydäänkö jossain vai ollaanko vaan kotosalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti