Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

torstai 14. heinäkuuta 2011

Kuntosalia ja ruokavinkkejä!

Olipas eilen taas reipas ja mukava päivä. Oma liikunta jäi pelkkään pyöräilyyn, mutta olipas kiva pitkästä aikaa käydä neuvomassa asiakkaita kuntosalilla! Vähä meinas olla homma ruosteessa, aika pitkä aika vierähtäny edellisestä saliohjauksesta, mutta onneks nuo liikkeet pysyy aika hyvin päässä vaikka jotain laitteiden säätöjä piti hieman ihmetelläkin. Muutaman hankala laite oli salilla, joten niiden tilalle tarviskin nyt keksiä jotain muuta. Siinäpä siis hommaa tälle päivää:) Hyvin asiakkailta sujuivat liikkeet. Penkkipunnerrus perinteisesti tuottaa vaikeuksia käsien asennon takia käsipainoilla tehtynä, mutta tangollekaan ei voi viedä, kun 20kg:n tangon nostaminen ei välttämättä ole alottelijalle kaikken kevein vaihtoehto:) Ja nyt sain naiset viimein myös mitattua niin saan seurattua mihin suuntaan homma etenee.

Kotona tein pikasesti kanasalaatin, söin ja lähdin vielä reiluksi tunniksi maalaamaan. Ja sitte mansikoiden poiminta ja syönti, nam! Hyviä ovat oman maan mansikat, siitä ei pääse mihinkään. Ja isoja ku mitkä. Rätkien kanssa joutuu vähän taistelemaan mansikoiden syömistä kun se lisäverkko on vieläkin kaupassa. Ja taitaa jäädä tänäänkin, töiden jälkeen vuorossa ois oma salitreeni. Siis kiva päivä tulossa varmaan tänäänkin.

Lueskelin iltapalalla taas kerran vanhaa Kuntoplus lehteä vuodelta 2005. Siellä esiteltiin asiantuntijoiden näkemyksiä lajeista, jota ovat in ja houkuttelevat ihmisiä. Aika lailla saman kun nykyäänkin, sauvakävely, jooga ja pilates siellä mainittiin. Jumppapallosta epäiltiin tulevan hitti, mutta toisin taisi käydä. Samoin ulkona luonno välineillä tehtävät treenit olivat tuolloin tulollaan, mutta eivät ole ilmeisestikään saanee tarpeeksi jalansijaa, kun ei noita pahemmin täällä Oulun seudulla ainakaan nää. Myös stepin uutta tulemista povattiin, mutta aika hiljasta taitaa silläkin rintamalla olla. Onneksi kuitenkin steppituntejakin järjestetään! Mutta ei siis mitään ihmeitä ole reilussa viidessä vuodessa tapahtunut tällä saralla.

Samaisesta lehdestä luin myös hehkutusta juuresten hyvyydestä ruokavaliossa. Täyttävät kuitupitoisuutensta takia, ovat kevyttä evästä ja sisältävät paljo eri vitamiineja. Siis päivän vinkki, uusia porkkanoita saa jo kaupasta ja kohta tulee nauriit, punajuuret ja muut juurekset kauppaan, ei muutan ku herkullisia juureksia ruualle lisäkkeeksi riisin, pastan ja perunan sijaan. Omasta mielestä nuo maistuukin paremmalta kuin esim. riisi. Punajuurilaatikko sopii hienosti possulle, naudalle ja hirvelle. Porkkanasta tehty "peruna"jauhelihalaatikko on maistuvampaa kuin perunaversio. Kukkakaalilatikko sopii hienosti kanakastikkeille. Vaikka kukkakaalihan ei mikään juures ole, mutta pakko mainita tässä yhteydessä silti:)  Lehdessä oli mainittu paljon minulle tuntemattomia juureksia, kuten mustajuuri ja juuriselleri. Pitäis varmaan katsella kaupasta mitä nuo ovat ja tehdä tuttavuutta noidenkin kanssa. Ja nyt on uusi kaali parhaimmillaan, ihana makeaa ja hyvää, sen kun laittaa pannulle jauhelihan kaveriksi, soiijaa ja chilikastiketta sekaan niin että tulee hyvää! Mutta nyt saa ruokahöpötys riittää, tulee pian nälkä vaikka just söin aamupuuron:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti