Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Vitamiineista ja painon jumituksesta

Tiistaissa taas. Kaivoin tuon kalsium jutun esille, ettei tuu mitään vääriä käsityksiä. Siis KuntoPlus lehti 1/2005 kertoo, että jos syö 800-1000mg ylimäärästä kalsiumia päivässä, voi laihtua 2-3 kiloa vuodessa. Kuulostaa äkkiä aika pieneltä määrältä noin pitkällä ajalla, mutta aika helpolla pääsee. Ja tosiaan, kalsium ilmeisesti sitoo osan ruuan rasvasta ilman, että se imeytyy. Ja samalla kalsium alentaa kolesterolia ja verenpainetta. Päivittäinen saantisuositus on 900-1000mg eli laihtuakseen pitäis syödä tuplamäärä. Liika kalsiumikaan ei ole hyväksi, yli 2500mg/vrk kalsiumia ja samalla D-vitamiinia voi aiheuttaa munuaiskiviä ja munuaisvaurioita. Ja D vitamiiniahan tarvitaan kalsium imeytymiseen. Eli liian vähä ei ole hyvä, mutta liikaakaan ei saisi tulla. Ja kuka noita yleensä päivittäin jaksaa laskea, paljonko kalsiumia tai muita vitamiinea saa. Joskus on hyvä tarkistaa esim, Finelin ruokakorin avulla tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden saantia. Tietysti vitamiineistä on monella puutetta, yleensä folaatin, raudan, D- ja E-vitamiinin ja Omega 3- ja Omega6:n saannista on puutteita. Mutta sepä tästä tietopaketista.

Liikunnan puolella mentiin eilinen combatti täysillä, edellisen päivän treeni ei tuntunu muka missään. Nyt vähä käsissä alkaa tuntumaan, eli jotain tuli tehtyä kunnolla:) Syke edelleenki tosi matala, sykemittari palkitsi toista kertaa elämänsä aikana pokaalilla, kolmostason liikuntaa tulee yleensä aina liikaa eli liian korkeella sykkeellä menty tähän asti. Nyt ilmeisestikin sopivassa suhteessa. Saas nähä kauanko tämä omituinen tila jatkuu:) Illalla jaksoin vielä maalailla ja tehdä ruokaa. Siis tosi reipas päivä.

Ja pikainen ruokavinkki tyhjän jääkaapin omaaville, chilikastikekin loppui chilikanaan, joten kesäkurpitsojen kaveriksi uunivuokaan joutui soijaa ja ketsuppia, pippurin, suolan ja curryn kaverina. Ja ihan hyvää tuli noinkin. Vaikkei tuo ketsuppi varmaan sieltä terveellisimmästä päästä ole, vaan kun ei tomaatteja ollut enkä viitsinyt avata tomaattimurskaa, siitä kun tulee äkkiä liian nestemäistä mun makuun jos sitä laittaa. Ja itse marinoidut possun filepihvit on kyllä sieltä parhaasta päästä. Enää ei mitään valmismarinadisysteemejä tee mieli syödäkään kun on päässyn aidon makuun. Terveellisempää ja parempaa noin.

Tänään ois tarkotus käydä kokeilemassa kuoleeko nuo väsyneeet kädet pumppiin. Sitte pitäs käydä kirjastosta hakee jotain lukemista lomaa varten. Romaaneja ei oo tullu viime aikoina luettua, just sain luettua Hyvän kunnon käsikirjan, kirjoittajina Kalle Kotiranta, Päivi Sertti ja Taru Schroderus. Suosittelen kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Paljon hyvää tietoa syömisestä, liikkumisesta ja eri lajeista, kuntosalista, sykkeestä, venyttelystä. Siis ei muuta kun kirjastoon hakemaan hellelukemista!

Ja paino jumittaa edelleen. Piti tarkistaa oikeen kalorilaskurilla, että syönkö mä huomaamattani liikaa mutta en syö. Syön suunnilleen kulutuksen verran silloinkin kun syön reippaasti, mutta kun liikun päivässä lähes 1000 kalorin edestä, niin kyllä tuolla pitäis painon ruveta putoamaan. Siitä tulikin mieleen, pitääkin tarkistaa, että onko glukosamiinilla jotain osuutta tähän. Jos ei loppuviikostakaan menkkaturbojen oletettavasti kadotessa tapahdu mitään niin sitte alkaa olla kyllä hanskat lähellä naulaa. Viimeksi laihduin kotona vietetyn hiilaripitoisen leivän- ja piirakansyöntipitoisen viikonlopun jälkeen mutta tällä viikolla nekin tuli takaisin. Pitänee sitte kokeilla tuota seuraavaksi, kotipuoleen kun olen taas viikonloppuna matkalla...  Mutta se siitä valituksesta, jatketaan valitusta sitten ensi viikolla jos sitten on vielä aihetta moiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti