Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

maanantai 5. tammikuuta 2015

Sukellusveneilyä ja snorklausta!

 Seuraava päivä alotettiin uinnilla ja  hotellin ravintolan herkkuaamiaisella. Omelettia (tällä kertaa kinkku-ananas) ja elämäni herkullinen ananas-pähkinä-pannari. Siihen vielä kermavaahtoa ja kookoskastiketta ni kyllä noilla jaksaa! Ja tietenki omalla pihalla auringosta ja merestä nauttien :)

 Sitte lähettiin taas Lahainaan, tällä kertaa kohteena satama ja sukellusvene reissu. Matkalla shoppailtiin vähä tuliaisia ja ihasteltiin isoa vanhaa puuta rannan lähellä.

Sitte oliki aika istahtaa laivaan,  joka kuljetti meijät merelle sukellusveneen luo. Matkalla sai ihailla saarta mereltä käsin. 

 Sitte oltiinki sukellusveneellä ja päästiin seuraamaan ku sukellusvene edellisene kyytiläisineen ponnahti pinnalle.
 Matkalle sattu huumoritajuinen opas, joten naurua riitti tällä reissulla hienojen maisemien lisäksi. Erilaisia kaloja, korallia ja hylky. Hylky oli tosin upotettu tuonne ihan vaan tuota sukellusta varten. Opas kertoi, että se oli ostettu parilla dollarilla, mutta upotusta varten tarvittavat luvat ja muut oli maksanu useemman miljoonan. Mutta olihan sitä hieno seurata veden alla. Joku pieni hai oli piilossa kolossa, mutta muuten ei isoja petoja matkalla näkyny.


 Puolen tunnin ajelun jälkeen oli aika nousta pintaa ja siirtyä taas veneeseen. Sieltä seurattiin ku seuraava porukka sukelsi taas alas.

Sitte palattiin hotellille ja vuokrattiin snorkkelivälineet ja lähettiin tutustumaan vesiin vähä lähemmin. Reisuista ei valitettavasti kuvia ole, kun kamerat jätettiin turvallisuussyistä kotiin. Vähä aikaa kesti opetella räpylöitten kanssa kulkemaan ja varsinki snorkkelin läpi hengittäminen tuntu tosi hankalalta alkuun. Mutta hyvin se suju ja aivan mahtavasti näki kaloja ja korallia ekalla sukelluspaikalla parin kilometrin päässä hotellilta. Pois tullessa koettiin tosin vähän jännittäviä hetkiä, ku nähtiin joku pieni hai uiskentelemassa meijän alla. Siinä vaiheessa vähä jännitti, vaikkei se mikään tappajahai ollukaan.  Mutta hengissä selvittiin vielä takas rannalle.

Toinen sukellusreissu tehtiin sitte hotellin lähirannalle. Siellä saatiin uiskennellä jättikilpikonnien kanssa. Siellä asusteli viis metrin kokosta kilpikonnaa jotten menoa siellä saatto tarkastella kalojen lisäksi. Snorklaus oli kyllä tosi mukavaa. Jos vaan Diegossaki olis koralleja tai muuta. Hawajin vedet on niin mahtavan kirkkaita mutta luulen että meilläki näkis kyllä sukellella.

Iltasella käytiin vielä Kaanapalissa tutustumassa hotelliin, jonka sisäpihalla asusti erilaisia eläimiä, kuten nämä pingviinit ja flamingoja ja joutsenia. Ja samalla ihasteltiin pimeää merenrantaa hotellin vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti