Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Haleakala tulivuorella!

Jopas vierähti päivät uuden vuoden puolelle ennen kun tarina jatkuu :)
Kolmantena aamuna ihasteltiin auringonnousua omalta pihalta ja käytiin aamu-uinnilla. Minäki uskaltauduin mereen jo vaikkei se vesi mitään lämmintä ollukaan. Näppärä oli kävellä hotellilta suoraan rannalle.

Aamupalan jälkeen lähettiin ajelemaan taas samaa tietä, tällä kertaa suunnattiin saaren korkeimmalle tulivuorelle, Haleakalalle. Suomalaisittan mentiin sitte haalealle kalalle :) Alussa oli vehreitä niittyjä, lampaita ja hevosia matkan varrella. Jokunen havupuuki sinne oli eksyny matkan varrelle.


Koko ajan kivuttiin ylöspäin ja lopulta mentiin jo pilvien yläpuolelle. Huipulla melkeen kolmen kilometrin korkeudessa oli kansallispuisto, jossa sai ihailla vuosisatoja sitte purkautuneen tulivuoren maastoa. Hurjan näköstä oli tuo seutu, vaikkei kraaterille asti mentykään. Kaitsu kävi juoksemassa vuorta pitkin jonku matkaa, minä köpöttelin kipeän jalkani kanssa rauhallisemmin vähä alaspäin. Kyllähän sen nätisti meni alaspäin, mutta sitte ku lähti tulemaan takaspäin ni huomas miten paljo se nouseekaan, sai tehä töitä tosissaan, että jakso kävellä takas ylös se vähäsenki pätkän :)

Siellä mä sitte istuskelin kivellä ja ihailin tuota karua maisemaa. Vähä niin ku ois kuussa kävelly kun ei vihreetä näkyny missään. Onneks oli vaatetta päällä kunnolla, oli sielä sen verran kylmä.

Paluumatkalla ihasteltiin edelleen maisemia ja tien vieressä (ja tiellä) vapaana ilman mitään aitoja kuljeskelevia lehmiä. Kotimatkalla pysähdyttiin Mauin parhaaseen ruokapaikkaan, CJ's Deli & Diner nimiseen paikkaan. Sipulikeittoa, ananaskinkuriisiä ja lautanen jolla oli kalaa, kanaa ja lihaa herkullisesti maustettuina. Oli sen verran hyvää evästä, että seuraavana päivänä käytiin taas syömässä samassa paikassa :)


Syönnin jälkeen ihasteltiin vielä auringonlaskua Lahainassa ja kierreltiin Lahainan ostoskatuja ennen Elvis showta. Jälkkäriksi napattiin vielä herkullinen paikallinen jäätelö, jossa oli kookosta, caramelia, pähkinöitä sun muuta herkkua.



Elvis show oli kyllä positiivinen yllätys, ihan niin ku ois oikeeta Elvistä kattonu ja kuunnellu, tämä tyyppi osas jopa laulaaki :) Sitte oliki aika suunnistaa hotellilla ja unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti