Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Merirosvomuseota lauantain kunniaksi

Eilen päätittiin pitkän pohdinnan jälkeen, että lähetään viimein käymään tuolla Balboa parkin luonnonhistoriallisen museon merirosvonäyttelyssä. Kierros alotettiin katsomalla videonpätkä, mikä kertoi vähän taustaa näyttelylle. Näyttelyn esineet oli koottu vuonna 1717 uponneesta Whydah nimisestä merirosvoaluksesta. Tarina tuon Sam Bellamy nimisen merirosvon takana oli mielenkiintonen. Sen mukaan Sam päätti ansaita rahaa nopeimmalla keksimällään tavalla eli merirosvouksella, koska oli liian köyhä pääsemään naimisiin rakastamansa naisen kanssa. Valitettavasti Sam ja laivan 142 muuta jäsentä päätyivät merenpohjaan myrskyssä Cape Codilla. Vain kolme miestä säilyi hengissä.
Näyttelyn esineet oli löydetty merenpohjasta vuonna 1985. Valitettavasti näyttelyssä ei saanu ottaa kuvia, mutta siellä oli laivan kello, aseita, kanuunoita, käyttöesineitä, kultaa ja hopeakolikoita ja vaikka mitä muuta. Jopa nuoren 10 vuotiaan mukana olleen pojan kenkä ja silkkinen sukka oli säilyny meren pohjassa melkeen 300 vuoden ajan. Se tuntu ihan uskomattomalta ja oli villiä koskea esineitä, joita merirosvot käytti kauan aikaa sitte.




 Merirosvojen lisäksi kateltiin noita muutamia esihistoriallisia luurankoja ja eläinten pääkalloja. Käytiinpä tutustumassa valkohain elämään 3D teatterissa.


 Autolle palatessa kierrettiin vielä ruusupuiston kautta. Siellä oli hienoja ruusuja joka sävyssä, kelpais tommoset omalleki pihalle, jos ois semmonen :)

Kotimatkalla koukattiin vielä maailman suurimman juoksukaupan Roadrunnerin tyhjennysmyynnin kautta ja Kaitsun mukaan lähti komeet lenkkarit! Nuo oli ihan uudet, mutta tuolla oli paljo halvalla asiakkaitten 30 päivän ajan kokeilemia ja palauttamia lenkkareita. Varsinki nuo kalliimmat lenkkarit oli tosi hyvässä alennuksessa, tuolta sai kengät 60 dollarilla, jos kaupassa uusista joutuu pulittamaan 170. Mutta oli siellä paljo semmisia missä käytön jälki näky jo noinki vähän käytön jälkeen, mutta oli myös ihan uudelta näyttäviä lenkkareita. Tietääpähän mistä iteki käy kattomassa kenkiä sitte kohta kun nuo mun toisetki vanhat lenkkarit lahoaa alle :)

Ruuaksi haettiin sitte kaupasta BBQ maustettua makkarakastiketta, perunalootaa ja salaattipöydästä salaattia. Alunperin ajatus oli grillata kotosalla ribsejä, mutta meni niin myöhään, että otettiin toinen vaihtoehto käyttöön. Ja herkullista oli tuoki!

Tänään meillä on neitin kanssa kotipäivä. Alunperin ajatus oli, että ois käyty Kaitsun kanssa pelaamassa aamupäivällä tennistä ennen ku lähtee iltapäivällä ajeleen kohti Anahaimia ja Selänteen jäähyväispeliä, mutta kaverit sai sen houkuteltua lähteen heti aamusella ennen kaheksaa Longbeachille kattomaan Indy autokisoja sieltä sitte peliin.  Eli tennis vaihtu nyt sitte aamuzumbaan ja samalla jään harjotteleen tuota omaa zumbaa sinne salille tunnin jälkeen. Mietin kyllä ensin spinning tuntia, mutta arvelin etten jaksa enää omaa jumppaa harjotella sen rääkin jälkeen, joten otan vähä kevyemmin zumbassa :)

Iltapäivällä käydään sitte neitin kanssa päiväkävelyllä ja jos kerkeis vaikka käymään kasvisostoksilla Sproutsissa, kun meille jäikin auto toisin ku alunperin oli ajatus. Siis ihan rento sunnuntai täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti