Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

perjantai 24. helmikuuta 2012

Vielä venyttelyistä ja vinkki plantaarifaskiittiin eli kantakalvon tulehdukseen

Perjantaita! Päivä alkaa oleen kohtapuoliin pulkassa, samoin tämä viikko. Vapaa ilta ja viikonlopun koulutukset kutsuu! Eiliset jumpat meni taas kerran hyvin. Tuli testattua mikkiä tunnilla, ja porukka tykkäs. Pitänee ottaa käyttöön myöhemminkin.

Eilen hoksasin, että mullehan tulee nykyään kaks puolen tunnin venyttelykertaa viikossa. Ja kyllä sen muuten huomaa! Siis joo, kyllähän aikemmin yritin aina venytellä kotosallaki, mutta en vissiin tarpeeksi. Nyt kun on useamman viikon vetäny noita venyttelytunteja, huomaa että liikkuvuus oikeesti parenee. Ken tietää, ehkä mäki jonain päivänä saan pään polviin:) Etureisi onki jo erityisen venyvää sorttia, ehkä tuo takareisikin joskus. Pohkeitten venyttelyyn pitäis vielä kiinnittää enemmän huomiota, ne on mun ongelma kohta. Ja pohkeethan sitte aiheuttaa äkkiä tuon kantakalvon tulehduksen ku tarpeeksi kiristyvät. Hoksasin nimittäin eilen senki, että eipä oo kantis vaivannu tämän vuoden puolella. Joo, koputan puuta, koskaan ei tiedä mistä se yhtäkkiä alkaa. Mutta luulen, että noilla venytyksillä on oma osansa. Ja sitte se speciaali liike, jota tulee nykyään tehtyä ihan liian harvon...  Mutta siis liike, jolla mä sain plantaarifaskiitin parenemaan puolen vuoden kärsimisen jälkeen, olkaa hyvä:

Asetutaan istumaan lattialle jalat leveässä haara-asennossa. Vastakkaisella kädellä otetaan kiinni isovarpaan tyvestä ja jalkaterästä ja lähdetään vetämään varpaita kohti vartaloa, jalkaterä siis kääntyy. Koitan muistaa skannata teille kuvan liikkeestä kotosalla, helpompi selittää sillä:) Pidetään 20-30s ajan ja vapautetaan. Toistetaan useempaan kertaan.
Muita liikkeitäki on, niitä en viiti selittää, ehkä ne kuvat tulee myöhemmin.
Täällä muuten lisäinfoa myös http://www.juoksukoulu.fi/sivut/apuvalineilla-paihitat-kantakivun
Ikävä vaika kun iskee. Mulleki lääkäri antoi tuomion, että venyttelet kuntoon tai leikataan. Ja minä tyttöhän olin jo venytelyy vuoden verran päivittäin fysioterapeutin ohjein, vaan tuo maaginen liike puuttui ohjelmasta.

Illalla himottais lähtee taas hiihtämään, ku on mukava keliki, mutta ehkä mä tyydyn harjottelemaan vähä seuraavia jumppaohjelmia, huomenna sitte taas aamulenkillä sauvomaan:) Ei muuta ku mukavia ulkoiluhetkiä viikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti