Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu takana taas!


Niin se taas joulu jäi taakse. Sunnuntaina käytiin kauneimmissa joululauluissa Suomikirkolla. Tosin kirkko ei ollu normi kirkko, missä suomalaiset yleensä jumalanpalveluksia pitää vaan remontin takia oltiin Rancho Bernardon kirkossa. Ihan hieno uusi tila tuo oli, ei kylläkään kirkkomainen.

Kirkkokahveilla ois ollu riisipuuroa, mutta kun oltiin menossa ravintolaan syömään mun postin tuoman ravintocertifikaation kunniaksi, niin napattiin vaan karjalanpiirakat ja tortut mukaan iltapalaksi.


 Kirkon jälkeen matkattiin Carmen Mountainin Olive Garden ravintolaan syömään. Kerran aikasemmin on käyty tuolla syömässä eikä nytkään tarvinnu ruokaan pettyä. Mulla oli kuorrutettuja mustekalarenkaita kahen dipin kera ja Kaitsu otti kanapastaa. Hyvää oli molemmat. Ja jälkiruuaksi vielä pienet suklaa- ja tiramisuvaahdot.


 Kotona kamut tarkasteli yhdessä, että onhan kuusella tarpeeksi vettä :) Maanantaina ei tarvinnukaan mennä koirakamua kattomaan, joten oli hyvää aikaa tehä laatikot valmiiksi ja siivota vielä joulua varten.
 Aatto alko sitte aamusalilla ja sen jälkeen riisipuuron ja rusinasopan keitto, kuusen koristelu ja amerikan torttujen maistelu. Ja hyvää oli täkäläisestä taikinasta ja luumuhillosta tehdyt tortut. Melkeen paremmat ku suomalaiset :) Joulukinkku piti paistaa vähä pitempään, joten se oli valmista vasta iltapäivällä, mutta herkullinen kinkku tuli. Kaitsu perinteisesti kinkkumestarina.

Iltasella päästiin maistelemaan sitte jouluruokaa, lanttu-, porkkana- ja perunalaatikoita, silliä, punajuurta, suolakurkkua, sinihomejuustoa ja kinkkua kastikkeineen. Ihan hyvät ruuat oli. Porkkanalaatikko oli varmaan parasta koskaan. Perunalaatikko taas kerran oman makuistaan ja lanttuloota vähä erilaista ku ennen, mutta ihan hyviä nuo kaikki oli. Päivälenkillä saatiin ottaa aurinkoa 25 asteen lämpötilassa. Samoin joulupäivänä ja vielä nyt tapaninaki lämpöä riittää.
Joulun päivät oltiin kauhassa kotosalla. Aattoiltana koitettiin käydä kattomassa jouluvaloja, joita kehuttiin kattomisen arvosiksi, mutta siellä oli niin paljo väkeä, että käytiin vaan pikku mutka. Elokuvia ja suklaan syöntiä, sopivaa joulutekemistä :)

Tänään onki Kaitsulla ihan normaali työpäivä. Aamu alko tosin kakulla, mutta sen jälkeen paluu arkeen. Minä taijan lähtee käymään kohta jumpassa. Pyöräilypäivä ois ollu, mutta sen verran kova tuuli tänäänki, ettei taija uskaltautua testaamaan sen voimaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti