Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

maanantai 9. joulukuuta 2013

Rauhallinen viikonloppu takana!

Niin se taas viikonloppu meni. Tällä kertaa aika rauhallisesti kotosalla. Lauantain käytiin shoppailemassa jouluvalot, joulukoristeita ja kuusenjalka. Aiottiin ostaa tekokuusi, mutta kyllä nuo oikeet kuuset on niin paljo hienompia ja halvempiaki, joten koitetaan saada hommattua semmonen sitte lähempänä joulua. Täällä ihmisilla on nyt jo kuuset sisällä, joten saas nähä miten noita riittää sitte jouluna vielä. Tonttulakkiki tarttu kaupasta mukaan illan Christmas fairin tonttuilua varten. Ja lämpöset töppöset ja kengät. Nyt tarkenee ja voi lähtee viikon päästä joulujuhliin. Tosin mekko puuttuu vielä, se tarvis löytää tällä viikolla vielä...





Lauantaina oli tosiaan ilta kuudesta yhteentoista myymässä ruokaa Suomitalolla joulufestifaaleilla. Paljo siellä kävi porukkaa maistelemassa kasvishernekeittoa, lohikeittoa, kinkkukiusausta, rosollia ja riisipuuroa. Ja pullia, munkkeja ja torttuja jälkkäriksi. Evästä jäi, niin sai tälle viikolle kotiinki ruokaa. Riisipuuro ja kinkkikiusaus oli herkullista eikä tuo hernekeittokaan ollu hullumpaa. Iltasella pitää maistella sitte tuota lohikeittoa vielä :) Yksi pariskunta haki kaikkia ruokia ja kyseli vielä, että mistä löytyis suomalainen ravintola. Tarvis varmaan pistää semmonen pystöön :)

Sunnuntaina yritettiin sitte käydä joulukinkkuostoksilla lihakaupassa San Marcosissa, mutta eipä se ollu auki. Pitää huomenna koittaa soittaa, josko jouluksi sais harmaasuolatun joulukinkun. Ilmeisesti joku saksalainen tuota lihakauppaa pitää.

Kun ei kinkkua saatu, niin kävästiin neitin kanssa pienessä puistossa San Marcosissa. Viivillä oli taas vauhti päällä. Varsinki ku löyty lammikollinen sorsia. Kyllä oli tytsillä paha olla kun ei päässy antamaan niille kyytiä :)
Matkalla käytiin kurkkimassa Hondaa ja Bemariakin. Hondaa vois käydä joskus ajamassa, Bemariin ei budjetti riitä :)





 Nyt on vihdoin kivat jouluvalot ikkunassa, lumihiutaleita. Pitäis ruveta kaiveleen hyviä piparireseptejä ja torttuaineksia kaupasta. Ja mausteita joulun laatikoihin. Porkkana- ja perunalaatikon ainaki saa tehtyä, lantusta en tiiä onko tuo täkäläinen naurista vai lanttua.  Maksaaki löytyis maksalaatikkoon, mutta sen taijan jättää välistä ku tykkään enemmän kaupan laatikosta ku omatekosesta.

Nyt alkaa olemaan noita koristeltuja taloja aina vaan enemmän ja enemmän. Ja osa menee ihan äärimmäisyyksiin asti, niin ku kuvasta näkyy :) Meille riittäis vähempiki. Joku lyhty ois ulos kiva, vaan täältä ei saa ku patterillisia versioita. Vissiin joku paloturvallisuusjuttu. Onneks sisälle saa kuitenki oikeita kynttilöitä. 



Ja tulee se talvi tänneki. Aamulla oli enää 4 astetta lämmintä ja maa kuurassa aamulenkin varrella. Lämmityksen joutu laittamaan jo päälle, että pysyis päivällä etes 20 asteessa lämpö. Yöllä ei oo pidetty sitä päällä, joten herätäänki sitte aina mukavaan 16 asteen viileyteen :) Kunhan ei neiti vaan jäädy tuolla kylmällä lattialla. Mitenkähän kylmä täällä olis lattialla, jos ei olis kokolattiamattoa. Uusilla tossuilla onneks tarkenee.

Nyt onki taas päivät vapaana, kun sain tuon ravitsemuskoulutuksen tentin läpi. 90% oikeen, 500 monivilintaa, 1 essee ja yks asiakastehtyvä. Ens viikolla pitäis vielä käydä ensiapukurssilla, ni saa tuon certifikaatin koulusta. Sitte voi ruveta miettimään, että mitä seuraavaksi :) Tosin ensin tarvii parannella tuo käsi. Meni loppuki toimintakyky lauantaina suomitalolla. Nyt ei juoda teetä eikä nostella mitään oikeella kädellä. Tuleepahan opeteltua vasenkätiseksi. Välillä meinaa olla vähä vaikeeta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti