Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Friscosta Montereyhin

 Edellisenä iltana koitettiin käydä kattomassa kaupungin valoja Friscon korkeimmalla kukkulalla, mutta valitettavasti sumu peitti alleen melkeen kaikki.

Aamulla sumua löyty myös meidän hotellin lähikukkulalta, kun suunnattiin taas uudelle polulle aamulenkille. Kova nousu ylöspäin, onneks alastulo on aina mukava :) Taas kerran Suomen näköstä, mäntyjä ja muutenki metsästä maisemaa.


 Aamulenkin jälkeen joku hurja kävi vielä kylmässä säässä ja vielä kylmemmässä meressä uimassa! Vaan hullu suomalainen tekee niin, ja se en ollu minä :)

Puuron jälkeen sanottiin heippa Pacificalle ja lähettiin ajeleen kotia kohti rantatietä, suuntana Monterey.
 Matkan varrelle mahtu Amerikkalainen harvinaisuus, erillinen pyörätie! Tuolla ois ollu tosi kiva pyöräillä meren rannalla.
 Pyöräilyn sijasta me koukattiin katsomassa punapuita Pescaderossa. Komeita puita ja ihania maisemia muutenki! Kovasti sai taas mutkitella poistullessa.

 Mansikkatilalta käytiin noukkimassa välipalaksi mansikkaa! Makeudessa eivät voittaneet kodin mansikoita, mutta ihan hyviä olivat silti :)
 Matka jatku rantamaisemia, peltoja ja merta ihastellessa ihan mukavasti, kunnes päästiin perille Montereyhin. Tavarat ja neiti hotelliin levähtään ja ite lähettiin tutustumaan miltä se Monterey oikeen näyttää. Täältäki löyty vanha asemarakennus, joka oli nyt kauppana. Rannalla oli paljo erilaisia laivoja, purjelaivoja ja moottoriveneitä. Ja tietenki laituri. Tai oikeastaan kaksi, oli vanha ja uus kalastajalaituri.


 Uudempi laituri oli täynnä matkamuistomyymälöitä ja erilaisia ravintoloita, jälleen kerran mereneläväteemalla :) Tällä kertaa lautaselle tarttu friteerattuja mustekalarenkaita chipotle kastikkeella. Herkullista taas! Kaitsun makkapitsa oli pettymys, sen siitä saa kun ei merenelävät kelpaa :)
 Laiturilla saatiin ihailla kun hylkeet otti rennosti.  Mitä nyt välillä rähisivät toisilleen. Ja olipa sinne papukaijashowkin eksyny. Muutama vanha talo kierrettiin ja parissa kivassa putiikissa käytiin. Tällä kertaa ei lähteny mukaan mitään. Keskusta ei ollu monen korttelin mittanen ja melkeen kaikki ihmiset oliki tuolla laiturialueella.


 Sitte oli aika palata takas hotellille antamaan tytsilleki iltaruoka ja iltalenkillä käveltiin puistoilemaan. Polku kiersi pienen vesialueen ympäri. Pääasiassa puistoa asutti hanhet, ihmisiä tuolla ei näkyny montaakaan. Polkuvenevuokraamo, hieno vanha junanveturi ja hautausmaa tuli matkalla kuitenki vastaan. Sitte oliki aika yöunille kotimatkaan valmistautuen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti