Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

torstai 24. heinäkuuta 2014

Tutustumista San Franciscoon

 Yöunien jälkeen aamulenkillä lenkkeiltiin lisää lähikalliolla. Hurjia paikkoja tuolakin, jyrkkiä rinteitä ja kapea onkaloki tuli vastaan. Sitte aamupuurolle ja puuron jälkeen jätettiin neiti nukkumaan edellisen päivän matkaväsymystä hotellille ja lähettiin tutustumaan San Franciscon keskustaan.
 Alle puolen tunnin matkan päässä häämötti keskustan korkeet talot. Vähä erilaiset maisemat ku San Diegossa. Parkkipaikkojen puutetta oli varoteltu etukäteen, mutta hyvin löydettiin parkkipaikka kohtuuhintasesta parkkitalosta. Viiden tunnin oleskelu makso reilut 20 dollaria.
 Ensin aateltiin lähtee San Franciscon erikoisuuden eli raitovaunun kyytiin, mutta oli sen verran pitkät jonot, ettei viititty jäädä jonotteleen. Lähettiin käveleskeleen kaupunkia pitkin kohti toisen linjan päätä kohti, josko siellä olis vähemmän porukkaa. Vastassa oli kiva puisto ja kiinalainen kaupunginosa.

 Kaupungin laidalla hypättiin sitte raitsikan kyytille. Olihan se melkonen kyyti, käsipelillä säätivät vauhtia hirmusissa ylä- ja alamäissä mitä Friscon keskusta on täynnä. Tarina kerto, että vuonna 1873 keksittiin tuo nykyinen kulkutapa, siihen asti noita vaunuja veti hevonen. Yhtenä päivänä hevosparka kaatui ja raahautu vaunun perässä mäen alas ja tämän nähneenä joku keksijä rupes miettimään parempaa ratkasua vaunujen kuletteluun. Ja tässä ollaan nyt :)

 Päätepisteestä käveltiin kohti rantaa. Viihtysän näkösiä taloja on koko kaupunki täynnä. Ihan eri tyyliin rakennettu kun Diego, joka talo vähä erilainen, erinäkönen ja eri värinen. Täällä melkeen joka paikassa talot on yhtä tylsän ruskeita. En tiiä johtuuko lämpötilasta, Friscossahan lämmintä ei nytkään ollu ku 18 astetta.
 Satamassa bongailtiin laivoja ja paljo ihmisiä. Sielä oli Chiradellin suklaatehdas, mutta jätettiin maistelu tällä kertaa välistä. Aquarium aukiolla kans mukavan näköstä. Matkamuistomyymälöitä oli, mutta ei viititty käyttää aikaa shoppailuun, joten jäi Frisco paita ostamatta. Ehkä ens kerralla sitte :)Kalasatamassa eli Fisherman Wardilla oli kojua jos jonkulaista. Välipalaksi napattiin lukuisista mereneläväkojuista mulle äyriäiskeittoa ja Kaitsu löyti itelleen lihatacon. Hyviä oli molemmat. Niitten voimalla jaksettiin kivuta sitte keskusta korkeimmalle nyppylälle, satojen portaitten jälkeen päästiin ihaileen maisemia. Sen jälkeen lähettiin valumaan takas autolle ja neitin luo!


 Hotellilla evästeltiin edelliseltä illalta jääneitä salaatteja ja lähettiin sitte iltalenkillä tutustumaan Friscon suureen puistoon. Pituutta sillä oli melkeen kymmenen kilometriä ja leveyttä 3, joten ei kävelty ku pieni osa läpi. Kierrettiin mansikkakukkula ja sitä ympäröivä järvi. Kivoja puita, kukkia ja ihan erilaista luontoa tuolla oli. Sitte oltiinki jo valmiita yöunille koko porukka!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti