Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Pilvien takaa San Diegosta!

Keskiviikossa mennään. Vaihteeksi viileetä ja pilvistä. Just väärä päivä leipomiseen, kun sisällä on niin viileetä. Mutta eilen laitoin ruisleivän juuren yrityksen valmistumaan ja tänään pitäis sitte koittaa saada leipätaikina nousemaan ja paistettua. Saas nähä miten käy! Edellisen kerran oon tehny ruisleipää varmaan reilut 5 vuotta sitten. Limingassa leivinuunissahan tuota tuli tehtyä, sähköuunissa en oo koskaan tehty. Saas nähä tuleeko tuosta muuta kun taikinaläjä uuniin. Pitänee raportoida huomenna, että miten kävi :)

Eilen oli lepopäivä. Aamulenkillä kävin neidin kanssa ja päivällä kävelyllä, mutta muuten päivä meni Matlockia katsoessa ja kirjaa lueskellessa. Siis ihan turha päivä. Illalla käytiin pikavisiitti koirarannalla ennen pimeää. Tänään olin reipas. Aamulenkki tehtiin juosten. Taas näky kymmeniä kaneja ja maaoravia. Maaoravien touhua ois kiva katella pitempään, ku vilistävät pitkin maata omiin koloihinsa. Mutta neiti yllättäen oikeen tykkää narussa seurata niitten menoa :) Alkulenkki mennään yleensä irrallaan, jolloin neiti saa antaa kaneille kyytiä. Epäilen kyllä, ettei tuo niitä kiinni ota. Sen verran hitaita ovat, että olis kai se niitä kiinni saanu jos ois halunnu. Kunhan vähän matkaa jahtaa. Ja ne pääsee kasvillisuuteen piiloon, neiti ei isona tyttönä mahdu perässä :)

Tänään kävin taas jumpassa aamuteen jälkeen, lihaskuntojumppaa. Tällä kertaa sama ohjaaja, mutta oli vaihtanu ohjelmaa. Reippaasti tehtiin askelkyykkyjä jalka laudalla edessä ja takana. 13 liikettä tehtiin pitkinä sarjoina peräkkäin koko ajan ilman taukoa. Välillä tehtiin penkkipunnerruksia käsipainoilla, välillä kyykätttiin, tehtiin hauiskääntöjä, ojentajaliikettä penkillä, kulmasoutua, selkäliikettä ja vaikka mitä. Viimeks oli olkapäillä liikaa juttuja, nyt tuntu sopivasti joka paikassa. Sai ottaa isommat käsipainotki käyttöön, ku ei ollu ihan niin pahoja sarjoja. Saas nähä miltä tuntuu huomenna jaloissa. Aattelin käydä iltapäivällä pyöräileen, mutta vähän heitteli vettä, kun käytin Viiviä lenkillä jumpan jälkeen, joten taidanpa ootella aurinkoisempaa päivää pyöräilyyn.

Ruokalistalla ois tänään makkarakeittoa. Saas nähä mitä paikallisesta chorizomakkarasta saa aikaseksi. Eilen tein jotain härkäpaistia. Ihan hyvää tuli, vaikka jäiki vähän sitkeeksi vielä. Ja turhan suolasta. Ite en laittanu mitään mausteita, heitin vaan mukana tulleen pippuripussin lihan päälle ja laitoin uuniin. Se hyvä puoli täällä on, että marinoituja lihoja on tosi vähän. Suurinosa broilerista on kunnon fileitä ilman mitään marinadeja. Saa ite maustaa miten haluaa. Sama homma possun ja noitten naudan lihojen kanssa. Perjantaille saatiin kutsu grillaamaan yhen suomalaispariskunnan luokse. Saas nähä minkälaista lihaa sinne osaa viedä mukanaan. Itelläki ollu ajatuksena ostaa hiiliä ja grillattavaa ja käydä jollaki meidän piha-alueen grillipaikalla grillaamassa. Aika paljo täällä porukka grillailee.

Eilen ajelin sieltä koirarannalta pois. Ekaa kertaa moottoritiellä ja pitempää matkaa muutenki. Kyllähän täällä muuten ajelee, mutta siinä vaiheessa, kun samaan suuntaan menee 2-4 kaistaa ja jokaisella ajetaan 80km/h ni kyllä saa kattoa moneen suuntaan, kun tulee rampilta tai vaihtaa kaistaa, saattaa joka suunnasta olla auto tulossa. Ja jos ei tiiä, että mihin on menossa. Rampit lähtee monesti niin salakavalasti moottoritieltä, että saa hyvissä ajoin varautua. Ja sitte pitäis tietää heti, että kummalle kaistalle menee, mihin suuntaan on kääntymässä, ettei tarvi ruveta änkemään toiselle kaistalle. Hyvin täällä annetaan tilaa, ku vaan laittaa vilkun päälle, mutta hirvittää silti tunkee väliin, ku toisilla on vauhtia vaikka muille jakaa. Jospa sitä tuohon ajamiseenki tottuu. Sitte rupee Oulun ruuhkat tuntumaan ihan kärpäsen ininältä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti