Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Aamulenkkiä ja sykemietintää

Aamulenkki ja aamupuuro taas takana. Tunnin lenkin keskisyke 145, maksimi 164. Yllättävän matalasykkeinen lenkki, vaikka jalat tuntuivat eilisen jäljiltä vähän kipeiltä. Varsinki takareidet olivat kummissaan uudesta jumpasta. Syke on kyllä mielenkiintoinen seurattava. Se reagoi niin moneen asiaan. Aamuisin juoksen aina tyhjällä mahalla, jolloin syke on yleensä korkea, anaerobisen kynnyksen molemmilla puolilla. Jos saman lenkin tekee jonain muuna aikana, on syke yleensä huomattavasti matalampi. Tänä aamuna laskevasti vaikutti ilmeisesti iltapalan myöhäisyys, iltapala tuli syötyä vasta puolen yön aikoihin. Elimistö jaksaa paremmin, kun hiilihydraattivarastot ovat täynnä. Toisaalta sanotaan, että rasva palaa paremmin tyhjällä mahalla. Itsellä syy juoksemiseen tyhjällä mahalla on yksinkertaisesti siinä, että syömisen jälkeen oma kehoni tarvitsee 2-3 vähintään väliä ennen liikuntaa. Muuten liikkuminen on yhtä tuskaa, kun maha mellastaa, pistää ja ruoka potkii takaisin. Siis paljon mukavampi juosta tyhjällä mahalla, vaikka se raskaampaa onkin. Mutta olen pohtinut, että miten hyvin noita sykerajoja noilla aamulenkillä kannattaisi seurata, kun juoksu tuntuu kuitenkin kevyeltä, vaikka syke on pilvissä ja toisaalta juokseminen alle 140 sykkeellä ei onnistu ollenkaan aamuisin. Pitänee kaivella löytyisikö jostain tietoa tuosta.

Mutta tämä päivä pitää siis sisällään kummipojan 4v synttärit. Ja matkalla on hyvä miettiä kappalevalintoja perjantain keppijumppaan. Jos välillä jotain muutakin kun lempimusiikkiani eli disco/dance musaa:)  Illalla toivottavasti ehdin vielä pumppiin ja bodycombattiin rääkkäämään itseäni. Reipastahtinen päivä siis tänään täällä, toivottavasti muut saavat nauttia rauhallisesta sunnuntaista haluamallaan tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti