Tästä se lähtee!

Kuntojahti jatkuu San Diegon auringon alla, joten juttua tulee elämästä Amerikassa liikunnan keskellä. Jumppaohjaajan hommia toivottavasti jossain vaiheessa myös!

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Selkäongelmia ja muuta mutinaa

Jopas sitä on äkkiä päädytty puoleen väliin viikkoa. Tai jos saan tälläkin viikolla pidettyä perjantaina vapaata niin eihän tässä ole enää kuin yksi aamuherätys jäljellä! :) Kesä tulee hurjaa vauhtia. Kohta on helatorstai ja juhannus ja kaikki. Ja syksy ja joulu jos niin pitkälle ajatellaan:) Mutta jos ei ajatella kuitenkaan ihan niin pitkälle vielä:)

Mietin tuossa kun tutkailin uusimman asiakkaani tietoja, että hirvittävän paljon nykyään on selkäongelmaisia. Tai sitten minä vedän jotenkin puoleeni juuri sen lajin ihmisiä. Ilmeisesti pitää paikkaansa, että ihmisen kehoa ei ole tehty istumiseen ja se aiheuttaa aina vain enemmän ja enemmän ongelmia. Selkäkipuja ja välilevyn pullistumia on tosi monella ja ne rajoittaa liikkumista ja elämää tosi monella tavalla. Onneksi asiaan voidaan monessa tapauksessa kuitenkin liikkumalla, lihaksia vahvistamalla ja venyttelemällä vaikuttaa. Kuitenkin liian monet kärsivät selän ongelmista eivätkä osaa ajatella, että pienellä vaivalla voisi itsekin saada helpotusta asiaan. Pelkkä fysioterapia tai hieronta ei aina auta. Pitäis laittaa kamppanja pystöön tuostakin, ettei kenenkään tarvitse kärsiä turhaan. Ei tosin taida tällainen yhden PT:n taistelua asiassa paljon auttaa... Tosin viime aikoina on tullut huomattua, että personal training onnistuu hyvin myös pitemmänkin matkan takaa, aina ei tarvitse olla samalla paikkakunnalla asiakkaan kanssa. Tämä helpottaa monien syrjäisempien paikkojen ihmisten avun saantia. Onneksi netti ja sähköposti sekä puhelin on keksitty:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti